Blijf op de hoogte

Op deze pagina willen wij u op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Wat is er nieuw binnen ons assortiment dat voor u interessant kan zijn?
Denk daarbij aan seizoensgebonden aanbiedingen of download de laatste brochures.

E10-benzine? Hoe zit dat?
 
De brandstofwereld is de laatste jaren volop in beweging. Zo worden diverse alternatieven onderzocht om de uitstoot van CO2 terug te dringen. Het toevoegen van (bio-)ethanol aan gewone benzine is een van die alternatieven. 
 
In Nederland is vrijwel alleen een benzine met 5% ethanol te koop aan de pomp. Deze benzine wordt aangeduid met E5. Er bestaan ook premium brandstoffen (octaan 98) met een lager ethanolgehalte.
 
Invoering van E10: benzine met 10% ethanol
De Klimaatwet stelt vast dat Nederland de CO2-uitstoot moet terugdringen. Daarom verplicht de Nederlandse overheid per 1 oktober 2019 het invoeren van een benzine met 10% ethanol, oftewel E10. In België is deze brandstof al eerder ingevoerd. 
 
Tankstations die meerdere benzinesoorten aanbieden, worden verplicht minimaal de helft van de pompen uit te rusten met deze E10-benzine. Waarschijnlijk verdwijnen daardoor op veel plaatsen benzines met een laag ethanolgehalte (de premium brandstoffen zoals Super Plus), omdat deze worden vervangen door E10. 
 
Problemen door ethanol
Door ethanol kunnen problemen ontstaan. Dit gebeurt met name bij het brandstofsysteem van machines die regelmatig of een langere periode stilstaan, bijvoorbeeld in de winterperiode. Een nog hoger ethanolgehalte kan leiden tot extra problemen, zoals: 
- Houdbaarheid van benzine neemt verder af
- Problemen met 2-takt olie, omdat dit zeer slecht mengt met ethanol
- Motoren gaan armer lopen, met een hetere verbranding als gevolg
- 2-3% meer brandstofverbruik
- Ethanol lost (oudere) rubber en kunststof delen op 
- Ethanol kan metalen oxideren, waardoor bijvoorbeeld roestvorming in de tank kan ontstaan
- Ethanol trekt vocht aan uit de lucht en kan daardoor separeren (afscheiden)
- Door afscheiding kan het octaangetal lager worden en pingelen kan optreden
- Ethanol kan gomvorming veroorzaken
- Hogere kans op ‘vapor lock’ bij carburateurmotoren 
- Ethanol kan lakvorming veroorzaken op brandstofinjectoren
 
Bovengenoemde problemen kunnen al na twee tot drie maanden stilstand optreden, afhankelijk van de omstandigheden en condities. Een zelfgemengde E10 tweetaktbenzine is in de regel maar 30 dagen houdbaar. Het is niet raadzaam het mengsel daarna nog te gebruiken, in verband met mogelijke ontmenging van de olie.

Dit kan voorkomen worden door:
Aspen of MotoMix te gebruiken.
Benzine activator fuel fit toevoegen.
Indien u ethanol houdende benzine gebruikt, niet ouder dan 2 maanden en bij langdurige stilstand de carburateur leegmaken door de motor te laten lopen tot de benzine op is. Deze dan daarna afvullen met Aspen of Motomix.
 
Aspen en MotoMix van Stihl is geheel ethanolvrij
De brandstoffen van Aspen en MotoMix van Stihl zijn ethanolvrij en daardoor lang houdbaar. Daarmee is het de ideale oplossing voor bovengenoemde problemen. Door Aspen of MotoMix te gebruiken kunnen dure reparaties aan het brandstofsysteem worden voorkomen. Alle E10-benzines zijn mengbaar met E5-benzine, maar ook met Aspen en MotoMix-brandstoffen. 
 
Voor een optimale overwintering geldt nog steeds: tap de gewone benzine zo ver mogelijk af en vervang deze door Aspen of MotoMix-benzine. Laat de machine daar een tijdje op lopen, zodat het gehele brandstofsysteem gevuld is met Aspen of MotoMix. Hoe lager het ethanolgehalte in de motor, des te beter de houdbaarheid gewaarborgd is. 
 
Voorkomen is beter dan repareren!
Daarmee kunt u schade en ellende voorkomen, en dat is beter dan repareren!

 

SEPTEMBER 2017

ARTIKEL OVER ONS BEDRIJF IN HALLO MAGAZINE

MAART 2017

Nu ook kunstmest, graszaad, potgrond in ons assortiment.

AUGUSTUS 2016

 

Nieuw modulair accusysteem van Stihl.

 

Ze zijn stil, licht, krachtig en eenvoudig te bedienen.

Begin september lanceert STIHL het COMPACT AccuSysteem.

Eén accusysteem, vier machines – Talloze voordelen voor alle particulieren met huis en tuin.

Ze zijn stil, licht, krachtig en eenvoudig te bedienen. Begin september lanceert STIHL het COMPACT AccuSysteem. Een nieuw modulair accusysteem voor particuliere gebruikers met een heel aantrekkelijke prijs vanaf € 249 inclusief batterij en lader. Het systeem zal starten met vier producten: een kettingzaag, een heggenschaar, een kantenmaaier en een bladblazer. Elke machine is beschikbaar als set met een lader en één van de twee nieuwe accu’s, elk met een verschillende energiecapaciteit. Bovendien zijn de accu’s compatibel met alle machines van het COMPACT AccuSysteem voor een maximale flexibiliteit.

 

Een tuin vergt wekelijks onderhoud, er zijn altijd wel klusjes uit te voeren. De haag snoeien, brandhout zagen, de boorden van het gazon trimmen, afgevallen bladeren opruimen.... Het draadloze COMPACT AccuSysteem van STIHL is de perfecte oplossing voor iedereen die deze taken snel, efficiënt en stil wil voltooien. De vier machines hebben krachtige, geruisloze elektrische motoren die gevoed worden met energie van efficiënte accu’s. Zo kunt u de tuin ook onderhouden zonder stopcontact in de buurt en zonder hinderende verlengkabel. Gehoorbescherming is niet meer nodig en ook de blootstelling aan uitlaatgassen is voorgoed verleden tijd. In theorie zijn twee accu’s voldoende om de klok rond zonder pauze in een gemiddelde tuin te werken.

 

Terwijl de eerste batterij in gebruik is, wordt de tweede opgeladen.

 

Het COMPACT AccuSysteem bestaat uit de volgende producten, die op de koop toe een zeer interessante verkoopprijs hebben:

Pure kracht: de accukettingzaag STIHL MSA 120 C-BQ

De compacte, lichte accukettingzaag weegt slechts 2,6 kg (zonder accu). Ze is ideaal voor het zagen van takken in de tuin en het verzagen van brandhout.

 

Nauwkeurig trimwerk: de accuheggenschaar STIHL HSA 56

Een lichte en evenwichtige machine waarmee het trimmen van kleinere heggen en struiken kinderspel wordt.

 

Professioneel trimmen van hoeken en kanten: de accukantenmaaier STIHL FSA 56

Gras maaien in de tuin of op een terrein wordt een aangename klus met dit perfect uitgebalanceerde tuingereedschap.

 

Opgeruimd staat netjes: de accubladblazer STIHL BGA 56

Deze lichte maar krachtige blazer blaast moeiteloos blad- en snoeiafval van uw gazon en paden.

 

Slechts twee accu’s nodig: de AK10 en AK20

De AK10- en AK20-accu’s van STIHL zijn compatibel met alle machines van het COMPACT AccuSysteem. De AK10 heeft een capaciteit van 1,6 Ah, terwijl de AK20 met een capaciteit van 3,2 Ah een dubbele looptijd heeft.

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
  • Google+ App Icon

 

   Mols tuinmachines & tuingereedschap

   De Lange Beemdens 34A

   6019 CR Wessem

   T. +31(0)475 411360

   W. www.molstuinmachines.nl

   E. info@molstuinmachines.nl

   KvK. 14110939

   BTW. NL 111691126B01

   Bank. NL11 RABO 0135 9273 15

 

Openings tijden

Maandag:    Gesloten

Dinsdag:      08.30 - 17.30

Woensdag:  08.30 - 17.30

Donderdag: 08.30 - 17.30

Vrijdag:        08.30 - 17.30

Zaterdag:     08.30 - 15.00

 

 

 

 

 

Copyright 2017 by mols tuinmachines